Prof. Dr. Özay Özkaya
TR DE EN

Peeling Uygulaması



Peeling, cildin kontrollü bir şekilde, tıbbi olarak soyma işlemidir. Peeling ya da cildin soyulması işlemleri her yaşta yapılabilmektedir. Peeling işlemi öncesinde, hastanın cilt analizi yapılarak, ciltteki problemler belirlenir ve cilde yapılacak soyma işleminin tipine karar verilir.

Yüzeyel peelingler, genellikle ciltte lekelenmesi ve pigmentasyon bozukluğu minimal düzeyde olan hastalarda, kış ya da bahar aylarında olmak üzere yılda bir-iki kez cildin sadece ölü hücrelerden oluşmuş üst tabakasınının soyulduğu, cildi yenileyerek, daha pürüzsüz, lekesiz, parlak ve sağlıklı bir cilt görünümü elde edilmesini sağlar.

Derin peelingler, belirgin akne izleri, güneş lekeleri ya da gebelik sonrası oluşan koyu lekelere sahip olan ciltlerde, ince kırışıklıkların ve yüz ovalinin bozulduğu hastalarda, cildein yenilenmesi, lekelerin ve ince kırışıklıkların giderilmesini sağlayarak, daha genç daha parlak ve sağlıklı bir cilt elde edilmesini sağlamaktadır. Peeling işlemi, tıbbi olarak kabul görmüş bir takım kimyasal maddelerin, uygun konsantrasyonlarda kullanılması ile yapılabileceği gibi en son teknoloji ile geliştirilmiş formülleri sayesinde ciltte minimal irritasyon ile maksimum soyma sağlayan “Enzimatik peeling” ile ya da laser yardımlı cilt soyma şeklinde yapılabilmektedir.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik cerrahın uyguladığı peeling sonrasında, cildin zaten normalde mevcut onarım mekanizmaları aktive edilir. Peeling uygulamasıyla, cilt yenilenerek, daha pürüzsüz, lekesiz, parlak ve sağlıklı bir cilt görünümü elde edilir. Derin peeling uygulamaları ince cilt kırışıklıklarının da giderilmesine yardımcı olarak kişinin daha genç görünmesini saplar.. Doktor kontrolünde, belli aralıklarla uygulanan peelingler cilt sarklamalarının önlenmesi ve azaltılmasında oldukça faydalıdır.

Peeling uygulaması kişinin cilde mevcut hasarın derecesine, hastanın beklentisine gore tek seans ya da birden fazla seans şeklinde uygulanabilmektedir. Peeling için en uygun dönem, ekim ayı ile mart ayları arasındadır. Uygulama sonrasında en az 6 ay boyunca yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanılması gereklidir.

 

Peeling nasıl uygulanır?

Yüz, boyun, göğüs, eller ve kollara doktorun seçimi ve hastanın derisinin durumuna göre bir asit solisyonu seçilerek hastane şartlarında uygulanabilir. Deri, yağlarından arındırıldıktan sonra tedavi alanına uygulama yapılır. İşlem esnasında 5-10 dak. sürebilen hafif yanma ve batma olabilir. İşlem sonrası normal günlük yaşama dönülebilir. İstenilen sonuçlar için birkaç seans gerekebilir.

 

Peeling sonrası beklenen durumlar nelerdir?

Kimyasal peelingin derinliğine bağlı olarak hafif veya güneş yanığı benzeri reaksiyon oluşur. Yüzeyel tipte 1-5 gün süren kızarıklık, hafif soyulmalar olur. Derin tiplerde ödem ve deride gerginlik yanısıra kahverengi bir tabaka oluşumu olağandır; bu tabaka 7-10 günde soyulur.

 

Peeling işlemi sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

  • Oluşabilen kabuklar soyulmamalıdır. Hekim tarafından önerilen nemlendirici preparatlar kullanılmalıdır.
  • Güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Sonuç olarak peeling, hücre yenilemesi için kuvvetli uyarıda bulunur. Cildin üstündeki hücre yapısını düzenler. Kan dolaşımını hızlandırır. Cildin oksijen almasını sağlar. Antibakteriel özellikleri vardır. Cildin kalınlığını azaltarak, derinlemesine temizlik sağlar.

AMELİYATSIZ ESTETİK


İletişim Bilgileri

info@drozayozkaya.com

Harbiye Mahallesi, İnayet Apt, Teşvikiye Cd.
No:43, Kat:2, 
34367 Şişli / İstanbul

Takip Edeyim

Hızlı İletişim

KVKK Aydınlatma Metni  ve  Gizlilik Politikası

Bu sayfanın içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz


© 2024 Prof. Dr. Özay Özkaya.

 

Please publish modules in offcanvas position.